Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.
Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke Dányi Béla tű. dandártábornok Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

A pályázatra az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak, A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

szabadkézi rajz (A/3-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
számítógépes rajz (A/3-as méretben nyomtatható számítógéppel készített alkotás)
egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)
vers (legfeljebb 1db A/4-es oldal terjedelmű költemény)
mese (legfeljebb 2db A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajzok és az egyéb kézműves alkotások beadása eredetiben személyesen vagy postai úton, a többi kategóriában e-mailen a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére (8200 Veszprém, Dózsa György u. 31.). Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség.
Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!
Beérkezési határidő: 2017. április 28.

Díjazás: a megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny nyertese családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Az iskola/óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be országosan, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2017”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2017. május 18.

Az országos díjátadót 2017. június 09-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) tartjuk, ahová a megyei díjazottakat és családtagjaikat is meghívjuk.

További információ: veszprem.mki@katved.gov.hu illetve a 88/620-800-as telefonszámon.

Alkotó pályázat részleteiről a letölthető PDF formátumban olvashat 2017

Hozzájáruló nyilatkozat itt letölthető 2017