A Várpalotai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 34 éves és egy 21 éves helyi lakos ellen.
A nyomozás adatai szerint a két férfi 2017. március 9-én 20 óra körül egy várpalotai telephelyről és annak raktárhelyiségéből rekeszeket és építőipari hőszigetelő anyagot akart ellopni. A telephely képviselői megjelentek a helyszínen, ezért a két személy megpróbált elmenekülni, de egyiküket, a 21 éves N. A. Adriánt a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták. A járőrök a fiatalt előállították a Várpalotai Rendőrkaptányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki.
A rendőrök adatgyűjtése eredményeként 2017. március 10-én Várpalotán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik férfit, Cs. Tamást, akit a helyi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki. Mivel Cs. Tamással szemben több hasonló bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás van folyamatban, ezért a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.
A Várpalotai Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárásban Cs. Tamás előzetes letartóztatását az illetékes bíróság 2017. március 12-én elrendelte, 21 éves társa szabadlábon védekezik.