A Várpalotai Rendőrkapitányság három településen végzett ellenőrzést 2017. március 4-én és 5-én éjszaka. A hétvégi akciók során Berhidán, Pétfürdőn és Vilonyán tartottak fokozott ellenőrzést a rendőrök és a polgárőrök. A közúti ellenőrzés során a járművek műszaki állapota mellett az ittas járművezetők kiszűrésére is fókuszáltak a rendőrök.
A szórakozóhelyek ellenőrzése alkalmával a helyiségben tartózkodó személyek ellenőrzésére is sor került. A hétvégi akciókban 10 fő egyenruhás és 12 polgárőr vett részt.

A közlekedési akciókban a járművezetőkkel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, mely egy fő esetében pozitív értéket mutatott, így ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. További egy személy ellen engedély nélküli járművezetés szabálysértése miatt indítottak eljárást, míg egy fő a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépjárművet, így vele szemben is szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.
A hétvégi akcióban egy, alkoholos befolyásoltság alatt álló, sérült személy kórházba szállítására tettek intézkedést a rendőrök.